Bara för att jag kan...


Festligt!

För att dränka mina sorger efter tisdagens fotbollsmatch, blev det lite festligheter här hemma igår kväll. Det blev över förväntan och var massivt underhållande, med folk som inte brukar vara med så ofta, och andra mer välbekanta ansikten också.

Diskussioner om Neighbours flödade fritt, och som alla nog kan hålla med om är Harold Bishop en sann legend på Ramsay Street. (Nej, det är inte många som kommer att förstå det där)

Igår kom även biljetterna till konserternas konsert, så nu är vi ytterligare ett steg närmre! Om några dagar ska även bussresan från Köpenhamn till konsertplatsen betalas, sen är vi ready to go!

Idag blir det till att städa upp vissa svinerier från gårdagen, som mestadels involverar chips och popcorn utspridda lite här och var, men det får man väl räkna med.

Fuck the dealer!


Så var det dags igen...

Ikväll smäller det återigen på Anfield. Den värsta ångesten och nervositeten går inte att hitta, dock. Detta kan bero på att jag är trött som ett djur efter att ha stigit upp sex i morse, eller på grund av det faktum att det inte är en avgörande match. Istället ska jag hålla alla tummarna (och korsa alla fingrar...) att vi går segrande ur striden med två eller tre mål. Eller sjuhundra!

Apropå ingenting så lever min cykel på lånad tid, och har nu genomgått ett svårt kirurgiskt ingrepp för att åtminstone överleva sommaren. De sanna hjältarna i vår värld är cykelreperatörerna, som gör så mycket för samhället men samtidigt får så lite i gengäld. Är det rättvist? Nej!

I övrigt är det uppladdning som gäller inför morgondagens planerade festligheter. Jag har ovanligt lite koll på läget i sanningens namn, men det är väl de gångerna som det blir över förväntan och som roligast, hoppas jag. Annars får vi väl hitta på tokroliga partylekar, för finns det något mer roligt än att leka lekar? Nej!

Okej, jo.


Från bättre till bäst

I och med införskaffandet av Bon Jovi-biljetter har 2008 redan nu utsetts till den bästa. Sommaren. Någonsin.

Det enda som behövs nu för att höja pulsen ytterligare ett snäpp är en liten utflykt till Liseberg. Just det, jag fullkomligt avgudar denna nöjespark och hade gärna bott där.

Frågan kvarstår dock; vem ska jag åka dit med?

Några frivilliga?

19 juni, 2008


"du är bäst kom ihåg det"

Innan jag började lärarutbildningen var jag placerad i ett fack. Det händer nog lätt att det blir så, oavsett om det är inom familjen eller släkten, eller bland vänner. När man väl blivit placerad och fastrotad, är det svårt att ta sig ur. Det är enklare att acceptera det, och låta det bestå. Inom släkten har jag alltid varit den lugna och inte alltför pratglada kusinen eller systersonen som inte gör så mycket väsen av sig, och som kläcker ur sig något roligt då & då. Det är väl därför det oftast är en pina att åka hem igen, och möta släkten man nästan aldrig träffar nuförtiden. De har sin bild klar, och jag gör inget för att förändra den eftersom det är bättre att de inte vet mer än de gör. Det hade vänt upp och ner på mycket, och en sådan radikal förändring vill jag nog inte vara med om.

Jag hittade av en ren slump en blogg idag tillhörandes min före detta bästa kompis, från hemstaden. Vi har inte pratat på nästan 1 ½ år, och vi slutade för att jag, enligt honom, inte var vuxen. Han avslutade vår relation genom att konstatera att han tydligen känner mig bättre än någon annan, och därför önskade han mig lycka till med att växa upp, när jag skulle fortsätta mitt liv utan honom. Det handlade inte ens om att bryta upp från honom. Det handlade om att bli befriad och äntligen få ett eget liv. Efter att ha känt honom i nästan 15 år, blev det alltmer tydligt hur låst jag varit. Hur jag inte vågat vara mig själv, eftersom hans bild av mig hela tiden varit så tydlig att jag inte vågat visa mitt riktiga jag.

Det tragikomiska med hans blogg, som är det färskaste jag läst om honom på över ett år, är att innehållet i den är detsamma som för fem år sen. Ingenting verkar ha förändrats. Allt han skriver om, känner jag igen sedan långt tillbaka i tiden. Vem är det som utvecklats, och växt?

Jag har aldrig förut känt mig så hemma som jag gör just nu. En del nära vänner och många kompisar utöver det. Folk att prata med. Folk att prata med om saker jag aldrig kunde tänka mig att prata om förut. Misstag på vägen. Stora misstag, avslutade förhållanden och andra väsentligheter. Folk som ser mig som den jag egentligen är. Kanske blir jag även här placerad i ett fack, det är ju så lätt hänt. Men här vet jag i alla fall att jag till största del är mig själv. Det funkar inte annars, inte i längden. Den stora luckan befinner sig istället mellan mitt liv här, och mitt tidigare liv, i hemstaden. Så mycket som min närmsta familj inte har någon aning om. Saker som jag inte kan berätta nu, såhär långt efteråt. Saker som finns där, men som de inte vet, för då hade allting ställts på ända. Och den sortens uppmärksamhet är jag verkligen inte ute efter.

Nästa vecka ska vi ut på praktik. Det kommer bli sista rundan på den skolan. Jag har varit där veckovis till och från sedan ett år tillbaka. Vad händer sen? Alla dessa underbara ungar man lärt känna mer och mer, kommer man att träffa dem igen?

Utbildningens sista termin börjar i augusti. Vad händer sen? Dags att flytta till en ny plats där man inte känner någon? Dags att säga farväl till alla underbara människor man lärt känna här, och påbörja sitt arbetsliv?

Många förändringar, på kort tid. Men det är väl så det är att bli vuxen.


Återkomsten

Jag är tillbaka. Back in black hade man kunnat säga, men det hade ju bara varit en halvsanning. Helgen tillbringandes i Landskrona, mest på grund av att det lokala fotbollslaget som inte spelar i Allsvenskan, spelade sin första match för säsongen idag. De hade visst inte vunnit en premiärmatch sedan 2003, men ikväll besegrades Enköping lätt med 3-1. Efter förlusten kanske de borde byta namn till Treköping istället. Eller Tre-ettköping. HAHAHAHAHA.

Nu är det istället dags att fokusera lite på skolan, i alla fall ett par dagar framöver. På onsdag eftermiddag skiftas fokus blixtsnabbt till fest istället, vilket med allra största sannolikhet blir en väldigt trevlig tillställning. Om jag kan hålla stilen. (Se inlägg #1...)

Som avslutning kan jag bjuda på lite pinsam kuriosa. Det är nämligen som så att i och med att jag fick ett paket i posten i förmiddags, har jag nu i min ägo samtliga åtta säsonger av Dallas som släppts på dvd. Om detta inte är ett tecken på sinnesförvirring, vet jag inte vad det är! Men samtidigt kan vi nog alla vara överens om att J.R Ewing är en fantastisk man.

 




Jo, det är han.

Omöjligt att beskriva..

"ååh vad jag tycker om dig my, här har du en påse med kiss"

Godnatt.


U2 - One


Onsdag

Åter nere på jorden igen efter gårdagens fotbollskonst. Att man ens kan bli så påverkad av 90 minuter är helt bisarrt, men ack så fantastiskt när det går som det gjorde igår. En katastrofal första halvtimme som räddades av ett mål, och en väldigt timid andra halvlek tills en furiös explosion. Glädjen som blev sorg, som blev ännu mer glädje inom loppet av tjugo minuter, det är så det ska vara.

Idag blir det betydligt lugnare. Har en bok att läsa tills imorgon, det känns inte som att jag kommer att lusläsa den, i ärlighetens namn. Däremot ska jag bläddra och låtsas vara intresserad, och göra mentala anteckningar i mängder. Det vankas även tvättning, vilket kan visa sig bli lite problematiskt eftersom en tv-avgiftskontrollant härjar i området idag. Här gäller det med andra ord att vara strategisk som en sann krigsförare, och inte gå bort sig i markeringen likt ett stabilt Liverpoolförsvar. Om jag stöter på patrull gäller det att ha is i magen och inte försäga sig.

Nej, jag har ingen TV.
Nej, jag har ingen TV.
Nej, jag har ingen TV.


Jag tror att jag klarar det!

En betydligt lugnare fotbollskväll finns också att se fram emot. Att kunna se på en match utan någon större känslomässig inblandning känns ganska lagom idag, även om jag faktiskt kommer att hålla en liten tumme för att Man United ska gå vidare. Just det, som Liverpoolsupporter håller jag ändå på United, eftersom en final mellan dessa två lag vore fantastiskt. Det borde hänt redan förra året, men förhoppningen lever vidare i år.

Innan dess gäller det att sikta in sig på den 22 april, för då är det dags för ryssarna att komma på besök på Anfield. Ett bra utgångsläge hade uppskattats.

No Title

Ord kan inte beskriva känslor. Bilder kan inte beskriva känslor. Jag håller tyst, helt enkelt.

Inlägg # 11

Det är match ikväll. Matchernas match. Årets match. Årets matchernas match. Jag mår väldigt dåligt. Tills klockan är runt halv elva. Då mår jag antingen ännu sämre, eller så är jag vid god vigör.

20:45, Anfield Road.
You'll never walk alone.

Inlägg # 10

Det tionde inlägget, man kan nästan säga att det är ett litet jubileum. Fast för att påstå något sådant måste man nog vara smått utvecklingsstörd, så jag håller tyst om det (dvs jag tänker på det inombords och blir varm av tanken, men delar inte med mig av den).

Gårdagen gick enligt planerna, med god mat och en film som bara uppskattades av 50%, dvs av mig. Eternal sunshine of the spotless mind blev det, och enligt mig är det en otroligt fin film, men min entusiasm smittade tyvärr inte riktigt av sig. Sen försökte jag övertala sällskapet att titta på världens bästa film som gick på TV igår, men fick även där negativ respons, då den är "för äcklig". Jobbiga människa!

Roligast och mest obehagligt igår var ändå den gravt alkoholiserade äldre ärrade herren som steg på bussen och började omgående flirta med ett tjejgäng i 15-årsåldern. Det blev många "gumman"  och "älskling" och "varför har du inte nån kille? Är du ful eller?" Ett tag var jag rädd att han skulle dra ner byxorna och börja ta på sig själv, men sådana scener inträffade lyckligtvis inte förrän han steg av bussen, och jag satte igång.

Inlägg # 9

Jag passar katt i helgen, igen. Han är ett lurvigt monster och vi kommer alltid bra överens. Utom när han massakrerar mig med sina sylvassa klor och sätter tänderna i mig som om jag vore en pipleksak. Då vill jag gråta och säga "Fyyyy dajjjj!" men det går inte, just eftersom han är så söt.

Om en stund är det dags för mitt kära Liverpool att ta sig an Arsenal, återigen. Jag är tacksam att matchen i onsdags slutade 1-1, men jag har en känsla av att Liverpool blir totalt sönderspelade idag, eftersom det handlar om ligan. Liverpool lär ta sin fjärdeplats, medan Arsenal måste vinna. Därför accepterar jag med glädje en förlust idag, om det innebär att Arsenal slås ut ur Champions League på tisdag.

Katten och jag ska sedan titta på lite allsvensk fotboll, och försöka undvika ett blodbad. Men det är som man säger, bollen är rund och katten är ond. Sen är det dags för lite lördagsäventyr då jag ska bege mig till busstationen. Lyckligtvis ska jag inte stanna där, utan fortsätta till en vän som bor utanför stan. Vi ska äta gott, fundera över lite skolarbete, och antagligen se en film. Givetvis är det upp till mig som man att välja film. Detta har gett mig viss ångest, då jag inte kan bestämma mig för om jag ska ta med Debbie does Dallas 4 eller Sodoms 120 dagar. I slutändan blir det väl en romantisk komedi eller något annat tjafs.

Med andra ord låter det som en perfekt dejt. Men det är det inte.

Inlägg # 8

Fest igår. Mycket folk eftersom tre olika tillställningar slogs ihop och vi möttes i allrummet här på tredje våning. Många människor man kände. Nästan ännu fler man inte kände. Det var inte världens roligaste utgång, men det funkade. Jag tror jag höll stilen, och behöver inte känna någon större ångest idag, till skillnad från vissa andra.

Vaknade tidigt i förmiddags som vanligt, min förmåga att sova ut ordentligt har gått förlorad likt en vissen blomma på höstkanten. Jag har däremot varit duktig och fått undan alla burkar och flaskor, och även dammsugit. Lägenheten ser med andra ord okej ut, och nästan redo för besökare. Synd bara att jag aldrig bjuder hem någon, eftersom jag är ett jävla svin!

Traditionen att vara hungrig som ett djur en dag som denna är även stark, och därför ska jag strax bege mig iväg och handla. Jag känner för att tillaga något gott idag, men vet inte riktigt vad. Men det löser sig. Eller så fegar jag ur när jag väl är iväg och handlar, och köper en djupfryst pizza istället. Men jag ska försöka vara stark, för jag är en riktig karl!

Igår var det även dags att få reda på resultatet av den ökända tentan i matematik. Lyckligtvis gick det bra, så nu behöver jag inte oroa mig mer över det. Nu kan jag istället återgå till att oroa mig för mer väsentliga ting, såsom varför det alltid går hål på mina strumpor, och hur jag ska bli av med damskorna som stod under min säng i morse.

Inlägg # 7

Tisdag idag, vilket innebär onsdag imorgon, vilket i sin tur innebär fest imorgon. Detta betyder dessvärre att jag måste städa här hemma, så att det ser beboeligt ut tills imorgon. Det gör det nämligen inte för tillfället, inte på långa vägar. Till råga på allt har jag fått ont i halsen, och med lite otur utvecklas det hastigt och olustigt till fullfjädrad dyslexi. Eller förkylning, jag har svårt att skilja dem åt.

Idag blev det återigen ett besök på kinarestaurang med samma män som förra gången. Den stora skillnaden idag var vädret, som var oerhört behagligt. Efteråt blev det ett nödvändigt besök på systembolaget, för att bunkra upp inför morgondagen. Alkoholhalten riskerar att bli tämligen hög, och så även jag. Jag älskar nämligen illegal narkotika. April April, det gör jag inte alls! HAHAHA! Luuuuurade!

Nu får jag väl ta tag i min städning så att något blir gjort. Dammsugaren står och ser allmänt lockande och förförisk ut. Tur att jag har så god hand med slangar. Hmm.

RSS 2.0