Inlägg # 6

Tenta? Avklarad.
Hockey? Äntligen en seger.
Stora planer inför helgen? Nej.

Att behöva slåss med ett gäng asiater i en överfylld sal är en utmaning i sig, att lyckas hitta en plats borde vara värt ett VG bara det! Men det var bara inledningen, för sen kom själva tentan. Vid första anblick visste jag inte var jag skulle ta vägen, men efter att den värsta hjärtklappningen satt sig, var det bara att köra så det ryker. Och det gick bra, tror jag. Tillräckligt bra för att inte behöva skämmas i alla fall. Skämmas gör man ju ändå, för helt andra saker!

Sen var det dags för dagens goda gärning, ett besök på Apoteket för att hjälpa en vän i nöd. Och vad fick jag för detta? En kram? Ett tack? Ekonomisk kompensation? Inte ett dugg! Vännen i fråga befann sig nämligen i ett komaliknande tillstånd när jag dök upp, och jag smög snabbt därifrån igen. Ett kort ögonblick funderade jag på att vråla som en babian istället, men det hade faktiskt inte varit särskilt snällt. Och om det är något jag är, så är det snäll!

Hockeymässigt vann äntligen Färjestad, och även fast jag inte tror att de klarar av att vända på matchserien var det ändå skönt med en vinst. För att sabotera för Linköping borde jag komma på en lömsk plan och sedan sätta den i verket. Typ att skicka mjältbrand. Eller att åka till deras ishall och förpesta den med skunkar. Eller vampyrer! Hmmm..

Helgen ser ut att bli tämligen händelsefattig, med ett derby mellan Liverpool och Everton som höjdpunkt än så länge. Just det, så sorgligt ser mitt liv ut. Imorgon ska jag även ta en tur till biblioteket och låna lite böcker inför nästa kurs. Och nej, det konstaterandet gjorde inte heller mycket för att stärka min image som en riktig macho man. Så därför säger vi istället att jag i helgen ska åka till Malmö och leva rövare, ragga upp minst fjorton brudar och ha orgier hela natten lång! Ja, det ska jag.

Inlägg # 5

Tentan tar sin början klockan nio. Frågan är om jag och min kurskamrat en våning ner lyckas ta oss dit i tid, eller i vanlig ordning blir svårt drabbade av nervositetens makter, som ofta har en förmåga att sätta sig i magtrakten. Jag hoppas på att undvika denna obehagliga känsla imorgon bitti.

Med detta ur världen ska jag nu gå och lägga mig och hoppas på en skön natts sömn. Detta kan dock bli svårt eftersom vissa personer i min närhet verkar ha en viss fallenhet för att vara antingen elaka eller lite smått ondskefulla, bara för att de kan. Men om jag lyckas hålla tankarna borta från vissa kroppsdelar och dylikt, ska jag nog lyckas somna i lugn & ro, utan att vakna mitt i natten och kallsvettas av de hemska visionerna som eventuellt förföljer mig.

Inlägg # 4

Buffé på kinarestaurang idag under ordnade förhållanden med två ståtliga gentlemän, där maten var betydligt mer angenäm än gårdagens kebab surprise. Om sällskapet var bättre än igår låter jag däremot vara osagt. Och som den sanna vän jag är, köpte jag även med mig mat hem till en kompis som för tillfället är svårt sjuk. Jag misstänker att det är tuberkulos, men hon själv säger att det är en förkylning. Jag kommer att få rätt, i slutändan!

Imorgon är det sista dagen på mattekursen, och det innebär förstås tenta!
-Har jag pluggat tillräckligt? Nej.
-Kommer jag att plugga mer? Nej.
-Kommer det att gå bra ändå? Förmodligen, eftersom det till synes inte krävs alltför stor ansträngning under denna utbildning.

Ny kurs på måndag, med många trevliga människor av det motsatta könet. Eventuellt ska jag skaka hand med dem allihop och presentera mig som The Love machine, men det kanske är lite onödigt. Det blir väl istället som vanligt att man sitter längst bak i klassrummet och beskådar dem på avstånd tills den dagen de upptäcker ens lystna blick och säger till läraren att de vill byta klass.

Som avslutning kan jag bara komma med ett vänskapligt råd:
Inled aldrig en konversation med att säga "Förlåt att jag inte har någon bh på mig". Detta gör att vidare tankeverksamhet under konversationen blir klart störd och ofokuserad.

Inlägg # 3

Möte i eftermiddags om nästa termin, den sista terminen. Lagom ångestfyllt, jag tyckte mig kunna höra hur åtminstone fyra personer hyperventilerade på plats, och ytterligare två behövde akut sjukvård. Jag var mer sansad och nickade glatt till den trevliga personen bredvid mig när vi fick reda på saker vi redan visste om. Ett tag var jag lite rädd att personerna framför oss skulle hyscha oss, men de stördes inte alltför mycket av vårt viskande. Sällskapet var med andra ord trevligare än informationen!

Efter att artigt ha hälsat på bekanta ansikten och pratat lite mer med vissa, fortsatte färden ner till stan, där jag och mitt bredvidsällskap skulle äta lite. Efter viss tvekan blev det varsin kebabrulle, modell usel. Men men, det är även en upplevelse att äta kebab med kniv och gaffel, där kniven var så vass att det tog en halv evighet att såga sig genom det massiva pitabrödet. Och köttet var också lite i grövsta laget, men en nyttig lärdom tog vi med oss därifrån; beställ inte kebabrulle där fler gånger!

Därefter blev det besök på H&M, min absoluta favoritaffär! (Ironi heter det, googla det) Efter att ha hittat det vi sökte, dvs ett par stora och billiga örhängen att använda vid uppspelande av en saga i rollen som ett troll, fick jag skjuts hem och våra vägar skildes. Och om någon undrar, det var hon som behövde örhängena, inte jag. Jag har ju så många redan!

Nu är det dags för lite hockey igen, trots fiaskot senast hejar jag återigen på Färjestad och hoppas på ett smärre mirakel ikväll. Sen är det även dags för Sverige att spela fotboll mot Brasilien, i B-uppställningarnas match. Jag väljer nog ishockeyn, åtminstone tills den är slut. Efter det finns det ingen större mening med att titta vidare på en svart skärm. Efter matchen är färdigspelad alltså.

Dessvärre blir det inte heller någon filmvisning ikväll, trots ett erbjudande som jag knappt kunde tacka nej till. Jag menar, vad är bättre en onsdagskväll än Kitty?! Och ja, det uppenbara svaret är att allting är bättre än det, förutom möjligtvis att bli biten i låret av en zigenare, men så är inte fallet just idag! För personen som bjöd mig fyller nämligen år idag, och jag har sällan skådat en sexigare 24-åring! Skinn på näsan har hon också, som en riktig noshörning. Men trots detta blev inte någon film för min del, utan vi kom fram till att vi sparar det till en annan gång. Eller rättare sagt, jag kom fram till det medan hon spottade och svor i min riktning, för att sedan kasta trädgrenar på mina fönster. Och apropå trädgrenar, önskar vi härmed fröken Green en väldigt trivsam födelsedag!


Inlägg # 2

Trots att jag känner mig lite under isen idag, och trots att samhället förskjutit mig tack vare gårdagens härjningar, har jag ändå lyckats slutföra två arbeten till skolan. Dessa skall nu skickas in, och sen ska jag försöka fördriva tiden på ett eller annat sätt tills hockeyn börjar ikväll. Förhoppningsvis håller jag mig vaken, men det är inget jag kan garantera.

Heja Färjestad!

Inlägg # 1

Som tack för hjälpan för att jag passat hennes katt, blev jag inbjuden på middag igår kväll hos en kompis. En trevlig idé i teorin, och även i praktiken då det artade sig till en trivsam tillställning med gott sällskap. Tre stycken var vi, och tillsammans avnjöt vi en väldigt god måltid, och medföljande dricka.

Jag har aldrig påstått mig vara en särskilt god vinkännare, men jag fattade tycke för den röda faran som serverades igår. Först ett glas, sen ett till, sen ytterligare ett, ja..ni ser själva mönstret! Vad ledde då detta till?

Att jag blev social och pratglad och skämtade om allt mellan himmel och jord?
Att jag bjöd på mig själv genom att spela upp scener ur Rederiet till den ringa publikens oerhörda bifall?
Att jag dansade natten lång och likt en trubadur sjöng sånger om kärlek från förr?

Fel.

Kvällens övningar slutade istället i en mer dyster ton, då vinets makter tog över både mitt sinne och min kropp, med katastrofartade konsekvenser. Har jag nu satt min sista potatis? Är detta slutet på mina äventyr, innan de ens hunnit börja? Har jag kastat ankaret i sjön utan att tänka mig för?

Jag tror det.

Tack för igår. Tänk att jag hade rätt i vad jag sa tidigare under kvällen:

"Man blir bara bjuden på mat av dig en gång, inte fler."

Sammanhanget kanske var ett annat från början, men slutresultatet består!

RSS 2.0